Skip to main content

Er bestaat wel degelijk een verschil tussen het klemmen en knarsen overdag of ’s nachts. Wij leggen je precies uit wat het verschil net inhoudt.

Klemmen en knarsen gedurende de dag

Klemmen en knarsen kan overdag gebeuren. Overdag zal je sneller klemmen bij spanning en concentratie als je bijvoorbeeld een moeilijke taak uitvoert. Hier heb je het voordeel dat je met bewustwordingsoefeningen invloed kan gaan uitoefenen, wat je gedurende de nacht uiteraard niet kan doen.

Klemmen en knarsen gedurende de nacht

Naast het klemmen en knarsen gedurende de dag, gebeurt dit ook heel vaak ’s nachts. Je gaat het meeste klemmen en knarsen in je oppervlakkige slaap. Stress  is ook een grote boosdoener voor bruxisme in de nacht. Natuurlijk is het dan volledig onbewust, wat nadelig is, want je kan moeilijk invloed uitoefenen.

Meer weten over hoe je komaf kan maken met klemmen en knarsen?

In de praktijk zien we vaak een combinatie van de twee. Het is dus volkomen normaal als jij of anderen merken dat je klemt en knarst overdag en ‘s nachts.

Ben je op zoek naar een oplossing om te stoppen met het klemmen en knarsen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over een team van experts die jou met veel plezier begeleiden en het bruxisme afleren. Zo leren wij jou gedurende een aantal weken omgaan met het klemmen en knarsen en zorgen we ervoor dat je dit niet meer zal doen.